Vuosikokouksessamme 21.1. tuli jäsenistöltämme muutamia kysymyksiä, joihin en ehkä osannut täysin vastata.

Suomenojan telakointialueen osalta tiedämme, että Skatanniitty on Espoon kaupungin suunnitelmissa alue, jota on tarkoitus laajentaa suurempien veneiden telakointialueeksi. Veneilevä Espoo päätti syyskuussa laatia adressin, jotta kaupunginhallitus ei muuttaisi meneillään olevan kaavoitustyön linjausta Skatanniityn talvisäilytysalueesta. Adressi on kerännyt yhteensä noin 1500 nimeä ja näyttää siltä, että kaupunginhallitus on ottanut huomioon adressimme. Veneilevä Espoo on myös ollut varsin aktiivinen kaupunginhallituksen poliitikkoihin päin.

Koko Suomenojan telakointialueen tulevaisuuden aikataulu on edelleen täysin auki, eikä muutamaan vuoteen tule tapahtumaan mitään merkittäviä muutoksia.

Toinen vuosikokouksessa esiin tullut kysymys liittyi talouteemme ja kassavirtaamme.

Täytyy todeta, että taloutemme, huolimatta raskaasta E-laituri-investoinnistamme, on hyvässä kuosissa. Viime tilikauden normaalit rahatulomme olivat suuremmat kuin menomme. Eli niin sanottu kassavirtamme oli positiivinen.

Kun huolehdimme siitä, että laituripaikkatulomme ja telakointipaikkatulomme ovat suuremmat kuin vastaavat menomme, pystymme huolehtimaan siitä, että laiturilainamme tulee maksetuksi. Tämä edellyttää laituripaikkojemme hyvää käyttöastetta ja telakointialueidemme tarkkaa käyttöä.

Parin viikon päästä on taas venemessujen aika. Venemessuilla vietetään pursiseurojen ja venekerhojen lippujen 100-vuotisjuhlaa ja Soukan Venekerhon lippukin on siellä esillä. Venemessujen jälkeen aika taas liitää kohti kevättä ja veneiden laskua veteen.

Aurinkoisia kevätsäitä!

Tero