28.10.2019

Eletään toimintavuoden viimeisiä päiviä, sillä marraskuun 1. päivänä alkaa sääntöjemme mukaan uusi toimintakausi (2019-2020). Matti Myöhäisetkin ovat saaneet telakointipaikkansa tänään, laitureilta on vesiletkut poistettu, kerhon lippu on laskettu, Suomenojan mastopukit on peitetty ja kauden päättäjäiset – Pohjanpesijäiset – vietetty.

Valokuvakilpailun voittajat julkaistiin Pohjanpesijäisissä. Ensimmäiselle sijalle tuli Tapio Karhu kuvallaan ”Kärppänä paikalla”, toiselle sijalle Tarja Aroniemi ”Majakkafanin unelma toteutuu” ja kolmanneksi Jyrki Wasastjerna ”Rakkauden osoitus – Tiiran lahja puolisolleen”. Kaikki voittajat ja osallistuneet valokuvat julkaistaan juhlavuoden 50 v. vuosijulkaisussa.

Tästä alkaa kerhon hallinnossa kiireinen, jäsenistölle ei niin näkyvä ajanjakso. Viimeiset tositteet ja pankin tiliotteet pitää saada järjestykseen ja kirjanpitäjälle, jotta hän voi aloittaa tilinpäätöksen teon.  Samaan aikaan hallituksen jäsenet kukin omalta osaltaan kirjoittavat toimintakertomusta. Taloudenhoitaja ja kommodori odottavat tilinpäätöksen valmistumista, jotta toimintakertomukseen saadaan oikeat tilinpäätösluvut.  Yhtäaikaisesti näiden toimien kanssa työskennellään jo alkavan toimintakauden toimintasuunnitelman ja talousarvion parissa.  Kaikki tämä pyritään hyväksymään hallituksen kokouksessa marraskuun loppupuolella esitettäväksi myöhemmin tammikuussa pidettävälle vuosikokoukselle.  Vielä ennen joulua tilinpäätös toimintakertomuksineen käy läpi tilintarkastajien suorittaman tarkastuksen. Pyrimme siihen, että he antavat lausuntonsa ennen joulua.  Heti joulun ja uuden vuoden jälkeen onkin sitten aika lähettää kutsut tammikuun vuosikokoukseen.

Taakse jäävä toimintakausi 2018-2019 on ollut kaiketi varsin tyypillinen vuosi venekerhomme toiminnassa. Joitakin asioita on noussut esiin keskustelujen kohteeksi, kuten muinakin vuosina, ja näin pitääkin olla. 

Uusia jäseniä saimme yhteensä 23 ja heistä kaikki halukkaat saivat myös laituripaikan. Telakkapaikkoja on myös ollut riittävästi kaikille tarvitsijoille. Södergrundin kävijämäärä on kasvanut viime vuodesta. Venekatsastus on toiminut hienosti kiitos aktiivisten ja ajankäytössään joustavien katsastajien, joskin taas listoilla on veneitä, joiden katsastus on suorittamatta.  Luultavasti suurin osa näistä on joko koko kauden telakalla olleita tai pois myytyjä ja joista ilmoittaminen kerhon toimistoon on jäänyt tekemättä. 

Yhteistyö Espoon kaupungin ja toisten venekerhojen kanssa on sujunut hyvin. Erityisesti pitää ottaa esille Espoon Merikoulun aktiivinen koulutustoiminta, jossa SVK on ollut merkittävässä roolissa.

Soukan Venekerho ry viettää ensi vuonna 50 v juhliaan. Nyt loppuvalla kaudella on jo ryhdytty valmistelemaan tulevaa juhlavuotta.  Hyvä taloudellinen tilanteemme on tehnyt mahdolliseksi paviljonkimme keittiön sähkölaitteiden uusimisen. Lisäksi paviljongin sisätilojen pintoja uusitaan paikoitellen ja ulkoalueen nurmialuetta on jo kunnostettu.

Juhlavuotemme alkaa tammikuun vuosikokouksella. Kokouksen alussa tulemme kuulemaan esityksen uudesta vesiliikennelaista, joka astuu voimaan 1.6.2020.  Vuosikokouskutsu päivämäärineen lähetetään jäsenistölle postitse tammikuun alussa.

Jäsenlehtemme sai uuden nimen jäsenistömme suorittamassa nimikilpailussa ja -äänestyksessä.  Nimikilpailun voittajaksi tuli Antti Magnussonin ehdotus ”Soukanaallot”.  Onnittelemme voittajaa!  Antille lähetetään 2 kappaletta lippuja Vene 20 Båt -tapahtumaan.  Lisäksi kaikkien nimiehdotuksia lähettäneiden kesken on Pohjanpesijäisissä arvottu lippuja ko. tapahtumaan yksi kullekin seuraavista henkilöistä Mirja Järvinen, Päivi Granvik ja Jukka Pyy.  Liput lähetetään postitse lähiaikoina. Kaikki nimiehdotukset ja niiden esittäjät julkaistaan 50 v-juhlavuoden Soukanaalloissa.

Toivotan Soukan Venekerhon jäsenistölle ja heidän perheilleen rauhallista loppuvuotta 2019!

Tero