Soukan Venekerhon 50 V juhlavuosi alkoi vuosikokouksella 20.1.2020

Ennen vuosikokouksen avaamista piti Mirja Rosenberg SPV:stä esityksen uudesta 1.6.2020 voimaan astuvasta vesiliikennelaista. Uuteen lakiin on yhden lain sisälle laitettu nyt monta aikaisempaa lakia. Tähän uuteen lakiin kannattaa todella perehtyä sillä vastuuasiat ovat tarkentuneet ja korostuneet. Erityisesti veneen omistajan ja päällikön velvollisuudet ovat laissa varsin yksiselitteiset!

Vuosikokous kutsui hallituksen esityksestä Ari Aronniemen Soukan Venekerho ry:n kunniajäseneksi. Ari on vuosien varrella kunnostautunut useissa SVK:n ja kattojärjestömme SPV:n luottamustehtävissä. Hänen erityinen mielenkiintonsa on kohdistunut veneilykoulutukseen ja Ari onkin ollut kantava voima Espoon Merikoulun perustamisessa ja toiminnassa.

Hallitus toi vuosikokoukselle hyväksyttäväksi kaksi sääntömuutosehdotusta, jotka aiheuttavat muutoksia sääntöjen kohdissa 12§ 3, 6§ 6 ja 10§ 1.

Hallituksen muutosehdotuksen jälkeen pykälät tulevat nyt sääntöjen mukaan käsiteltäviksi yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 24.2.2020 seuraavassa muodossa (muutokset alleviivattu).

  • 12§ 3. Yhdistyksen kokouksen hallitus kutsuu koolle. Kutsu vuosikokoukseen lähetetään sähköpostilla sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille jäsenille ja kirjepostina muille jäsenille viimeistään kaksi viikkoa ja kutsu ylimääräiseen kokoukseen viimeistään viikko ennen kokousta.
  • 6§ 6. Seniorijäseneksi voidaan hyväksyä 70 täyttänyt varsinainen jäsen, joka luopuu pysyvästi oikeudestaan laituri- ja talvisäilytyspaikkaan.
  • 10§ 1. Hallitus voi vahvistaa jäsenyyttä, vartiointia, katsastusta, satamatoimintaa, laituri- ja talvisäilytyspaikkojen jakoa, saaren käyttöä ja muuta toimintaa koskevia ohjesääntöjä.

Talvisäilytyspaikoista olen saanut Espoon kaupungilta tiedon ettei Suomenojan osayleiskaavaa ole vieläkään vahvistettu/päätetty vaan se on edelleen virkamiesten valmisteltavana. Ämmäsmäen alueen telakointialue alkaa olla kuitenkin valmis ja kaupunki yrittää mahdollisesti siirtää traileriveneiden talvisäilytyksen sinne jo tämän vuoden syksyllä.

Espoon kaupungilla on myös suunnitelmissaan uusia Klobbenin B-laituri mahdollisesti jo tänä syksynä.

SVK:n juhlavuoden seuraava tapahtuma on mukana olo Vene 2020 -messuilla SPV:n osastolla. Mikäli olet halukas toimimaan SVK:n esittelijänä messuilla jonakin messupäivistä, ilmoittaudu toimistoon. Tarvitaan jokaiseksi messupäiväksi yksi vapaaehtoinen. Sisäänpääsyliput jaetaan toimistosta näille henkilöille.

Varsinainen SVK:n 50 v juhla pidetään elokuun 21. päivänä jäsenistölle ja heidän kumppaneilleen klo 19:00 alkaen.

Soukan Venekerhon syntymäpäivänä 12.11. järjestetään Klobbenin paviljongissa myös tilaisuus jossa mm palkitaan vuoden 2020 valokuvauskilpailun voittajat.

Toivotan kaikille Hyvää Juhlavuotta 2020

Tero